Selecteer een pagina

Handgemaakte Beestjes

Op evenementen krijgen wij geregeld de vraag waar wij onze beestjes laten maken, of waarom ze zo “duur” zijn. 
Het antwoord is simpel: Alles wat wij verkopen is door ons zelf ontworpen en met de hand gemaakt!

Elk beestje, van de simpele Koploper tot de meest pluizige Pluimstaart heeft uren van bloed, zweet en tranen erin zitten.
Natuurlijk zouden wij de patronen naar een derde partij kunnen sturen, om ze goedkoop op massa te produceren en zo de kosten en tijd te drukken, maar dan zouden de beestjes hun handgemaakte kwaliteiten verliezen! En deze vinden wij nou juist net zo aandoenlijk.

De Moddeknor

De Moerasluis

De Uilebeer

Al onze beestjes beginnen als een schets, een groot aantal ideeën op papier. Deze schetsen worden verder uitgewerkt en vergeleken met foto’s van bestaande dieren, om zo een realistisch maar toch fantasievol wezen te scheppen.

Na de schets word er een sculptuur gemaakt uit rivierklei zodat de afmetingen van het beestje kunnen worden afgesteld. Hierbij word gelet op het formaat van de oren, plaatsing van de ogen, dikte van de pootjes en de balans tussen alle andere lichaamsdelen.

Met dit sculptuur kunnen we daarna twee dingen doen. We gebruiken het om accurate patronen te maken voor de wezens, of het word nogmaals nagemaakt in een klei die met de oven kan worden afgebakken om te dienen als master voor een mal.

Door dit proces kunnen wij verschillende soorten beestjes maken, van zachte en pluizige knuffels tot stevige zware designer toys!

X