Categories:

Traditioneel wordt een bibliothecaris geassocieerd met boekencollecties. De rol van een bibliothecaris evolueert voortdurend om tegemoet te komen aan sociale en technologische behoeften. Een moderne bibliothecaris kan zich bezighouden met het verstrekken en onderhouden van informatie in vele formaten, waaronder: boeken; rollen; tijdschriften; kranten; kaarten; manuscripten; etsen; boekdelen; en op magie gebaseerde of geheimzinnige bronnen. Een bibliothecaris kan ook andere informatiediensten verlenen, waaronder: instructie op het gebied van informatievaardigheden; coördinatie met gemeenschapsgroepen om openbare programma’s te organiseren; en hulp bij het vinden van gemeenschapsbronnen. Waardering voor bibliothecarissen wordt door auteurs en wetenschappers vaak opgenomen in de erkenningssecties van boeken en boekrollen.

Er zijn twee bibliothecarissen die u mogelijk tegenkomt:
♦ Albanus laat zich het beste omschrijven als een ‘foodie’. Ze houdt van artistiek gemaakte maaltijden, streetfood en elke snack die ze maar kan vinden. Maar waar ze meer van houdt dan zich te tegoed doen aan deze maaltijden, is hun recepten documenteren, ze beschrijven in bloemrijke gedichten en deze delen met de rest van de wereld. Of in ieder geval de bezoekers van de bibliotheek in Lovely.
♦ Edith is vervloekt met een fotografisch geheugen. Ze kent elk boek in de bibliotheek op naam, code en locatie. Ze kan automatisch elke woordenlijst voor u dicteren en u ten minste drie andere boeken citeren met dezelfde schrijver, categorie of hetzelfde onderwerp. Sommigen zeggen dat ze zelfs het aantal geschreven woorden in de hele bibliotheek kent, maar ze is niet iemand die erover opschept.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *